08.07.16

День сім'ї, любові, вірності закоханих

8 липня, починаючи з 2012 р., в Україні святкують День сім'ї, любові, вірності закоханих. Покровителями його є святі Петро та Февронія. За легендою, князь Петро дуже важко захворів після того, як убив змія, котрий літав до дружини його брата. Кров змія потрапила на князя й отруїла його. Вилікувати Петра не могли навіть найкращі лікарі двору. Одного разу Муромському князю приснився сон про діву-чудотворицю Февронію з Рязані: лише вона зможе вилікувати його від страшної хвороби. Дівчину розшукали. Февронія погодилася вилікувати Петра в обмін на шлюб із нею. Але князь слова не дотримав – у результаті хвороба знову здолала його. І коли простолюдинка вдруге вилікувала Петра, вони одружилися й жили в любові та злагоді, померли в один день. Незважаючи на їх заповіт, подружжя поховали в різних місцях. Проте вже на ранок наступного дня виявили закоханих разом в одній труні. Через три століття Петра і Февронію зарахували до лику святих. Тепер мощі їх знаходяться в Муромі, у жіночому монастирі: вони зцілюють від хвороб і допомагають створити чи зміцнити сім'ю.
Уважається, що шлюбний союз, укладений 8 липня, буде вічним і щасливим. У день святих Петра і Февронії заборонено купатися у водоймищах, оскільки русалки можуть затягнути людей до себе на дно. Той, хто ще не знайшов своє кохання, може вкинути у воду червону стрічку із написаним бажанням, і воно здійсниться.
Ані Лорак (співачка), Мурат Налчаджиоглу (один із власників туроператора «Turtess Travel») – разом 7 р. Кароліна – представниця православної віри, Мурат – мусульманин. Познайомилися в Турції, увечері, після гастролей Ані. Мурат сприйняв її як звичайну туристку, а на прощання сказав: «Не знаю, чи побачу я тебе знову, але не забувай: я завжди чекатиму на тебе!» Через певний час Мурат жив на 2 країни. Згодом вони одружилися. Мають дочку Софію.
Оксана Марченко (телеведуча) і Віктор Медведчук (політик) – разом 18 р. Познайомилися, коли обоє були одруженими, Оксана мала сина. Через кілька років поєднали свої долі, хоча Оксана боялася розчарувати коханого. Різниця у віці – 20 р. Віктор вважає: «Для меня семья – это остров счастья, благополучия и цель жизни».  Оксана поділилася з пресою: «Нам комфортно и смотреть телевизор, и читать, и даже молчать вместе. У нас есть традиция: по утрам в выходные мы собираемся вместе. Пьем чай или кофе, дети – какао. Общаемся, радуемся солнцу или снегу... Любовь – это большой труд, а брак не усыпан розами. Но свой союз с Виктором я считаю единственным и больше не намерена экспериментировать. И буду с ним в горе и в радости, в богатстве и в бедности…». Щовечора Віктор дарує дружині 7 троянд.
Камалія (співачка), Мухаммед Захур (мільйонер) – разом 13 р. Чоловік не шкодує коштів на кар’єрний ріст дружини. Мають 3-річну двійню Арабеллу та Мірабеллу.

Немає коментарів: