04.09.16

Як отримати безкоштовну освіту в Словаччині?

Безкоштовне навчання для українців словацькою мовою в державних університетах: із 2014 року освіта в усіх державних університетах Словаччини безкоштовна за умови навчання словацькою мовою. Вивчити словацьку мову можна на підготовчих курсах, акредитованих міністерством освіти Словаччини. Європейський диплом, який визнають країни ЄС, а також США, Канада, Австралія та ряд інших країн: вища освіта в Словаччині відповідає кращим європейським та світовим стандартам. Навчання в цій країні передбачає високу якість знань і чудове володіння іноземними мовами, диплом міжнародного рівня, а також широкі перспективи для успішної кар'єри.
Навчання в державних університетах: важливою й відмінною перевагою навчання в Словаччині є можливість для іноземних студентів вступати до державних університетів на безкоштовній основі. У країнах Євросоюзу кадрові агентства й роботодавці віддають перевагу при працевлаштуванні випускникам державних навчальних закладів. Тому навчально-підготовчий центр IC CENTER готує абітурієнтів до вступу в державні вищі навчальні заклади. У мовному центрі майбутній студент отримає якісні знання словацької мови й підготовку з профільних предметів. Крім того, деякі державні ВНЗ дають можливість іноземним абітурієнтам, які закінчили курси IC CENTER, вступати без іспитів.
Стипендія: у рамках Національної стипендіальної програми, яка заснована урядом Словацької Республіки, іноземні студенти мають реальну можливість отримувати стипендію 250-1000 євро при високій успішності.
Карта ВНЖ (вид на проживання) з правом працевлаштування: Словаччина - практично єдина країна в Євросоюзі, яка видає  іноземним студентам після вступу на підготовчі курси дозвіл на проживання в Словаччині (ВНЖ) з правом на працевлаштування, що дозволяє покривати не тільки поточні витрати, але й подорожувати по всій Європі.
Найдоступніший студентський бюджет в ЄС: вартість проживання в Словаччині для іноземних студентів значно нижча в порівнянні з іншими країнами Євросоюзу, складає 250-300 євро на місяць. Це включає проживання в гуртожитку в двохмісному номері з окремою ванною кімнатою, харчування, мобільний зв'язок, послуги пральні, відвідування спортклубів, басейнів, аквапарків, кінотеатрів, театрів і т.д.
Споріднена та схожа мова: словацька мова близька до української, білоруської та російської, доступна у вивченні, що значно полегшує як підготовку до вступу, так і саме навчання в словацькому ВНЗ.
Проста процедура отримання візи: влада Словаччини зацікавлена в припливі іноземних студентів і всіляко сприяє в отриманні візи: студентську візу до Словаччини реально отримати протягом 10 робочих днів з моменту подачі заяви та пакету необхідних документів у консульство Словацької республіки. Лояльне ставлення до іноземних студентів дозволяє легко отримати не тільки візу, але й дозвіл на проживання (ВНЖ) з правом на офіційне працевлаштування, що вигідно відрізняє Словаччину від інших європейських держав.
Широкі можливості для працевлаштування після закінчення ВНЗ: на відміну від інших європейських держав, Словаччина після закінчення  університету надає іноземним випускникам ВНЖ  ще на рік з метою пошуку роботи, при цьому заохочує роботодавців брати на роботу випускників, компенсуючи їм витрати на заробітну плату молодого фахівця  від 60% до 80%.
Додаткові можливості для студента: під час навчання в Словаччині студенти мають прекрасні можливості для вивчення іноземних мов, проходження практики та стажування в країнах Євросоюзу, а також у США, Канаді, Великобританії, Новій Зеландії, Китаї та багатьох інших.

 http://osvita.ua/abroad/51946/

Немає коментарів: