13.09.16

Результати конкурсу «Міжнародна кредитна мобільність»

За результатами конкурсу «Міжнародна кредитна мобільність» Національні агентства Еразмус+ країн-членів Програми ЄС Еразмус+ підтримали 116 проектів на організацію міжнародної кредитної мобільності у співпраці з українськими вищими навчальними закладами. Загальна сума виділених коштів на проекти мобільності з Україною – 7 380 000 євро. 2 220 осіб візьмуть участь у взаємному міжуніверситетському обміні. Планується, що 1 583 стипендіати отримають можливість навчатись або переймати професійний досвід у Європі. Відповідно 637 стипендіатів з Європи відвідають Україну для короткотермінового навчання та обміну досвідом. 
За результатами конкурсу індивідуальних стипендій з навчальної Ступеневої мобільності, 36 українських студентів отримали стипендії на навчання за спільними магістерськими програмами «Еразмус Мундус». 4 студенти здобуватимуть ступінь доктора філософії за спільними докторськими програмами. У залежності від обраних магістерських та докторських програм, українські студенти розпочнуть своє навчання в університетах Австрії, Бельгії, Нідерландів, Великобританії, Іспанії, Швеції, Франції, Італії, Німеччини та Португалії.
Для нових можливостей подання на конкурси для отримання стипендій на навчання в магістратурі відібрано 27 нових Спільних магістерських програм. Повний список (більше 130) спільних магістерських програм оновлюється, конкурси оголошуються з жовтня по січень.

База та новини проектів: www.erasmusplus.org.ua

Немає коментарів: