06.03.19

Участь у Всеукраїнському проекті "БомбеЗНО"

4 березня з ініціативи "Goglobal" та "Освіторія" стартував проект "БомбеЗНО". 1 день був надзвичайно цікавим та насиченим подіями: познайомилися з авторами та ідеєю проекту, поспілкувалися з Лілією Гриневич, аналізували актуальні проблеми ЗНО, розробили стратегічну карту роботи в мовному 4-денному таборі для угорськомовних учнів, програли багато цікавих варіантів повторення "Фонетики".
Другий день на проекті "БомбеЗНО". 9 годин інтерактиву, позитивних емоцій, цікавої роботи в команді. Була зустріч із Наталкою Мосейчук, яка розповіла свій шлях самовдосконалення щодо вивчення української мови, проаналізувала актуальні аспекти мовного питання в країні. Юлія Макарчук-Борісова ознайомила нас із особливостями угорської мови (як виявилося, у ній немає роду, знака м'якшення, апострофа, прийменників, є артиклі, аж 17 відмінків, 14 голосних тощо). Анастасія Євдокимова запалила вчителів-філологів своєю енергетикою, ознайомила 44 вчителів з унікальними освітніми прийомами. Ігор Хворостяний та Ольга Питюр розкрили кільканадцять секретів, що полегшать процес підготовки угорськомовних учнів до ЗНО в мовному таборі 25-28 березня.
Третій день тренінгу для освітян "БомбеЗНО". Учасники проекту пережили позитивний стрес під час написання власного висловлення (відчули, що відчуває випускник на ЗНО); дізналися безліч прикладів картин митців різних напрямків, що може бути використано учнями під час написання творчої роботи; попрактикували ряд вправ, спрямованих на подолання негативних емоційних станів; дізналися, що наступні кілька років старшокласники все-таки писатимуть не есе, а власне висловлення. Щиро вдячна "Освіторії", "Goglobal", МОН України на створення такого важливого проекту. Хотілося б, щоб у майбутньому практика проведення мовних таборів поширилася на всі області України, щоб кожен, хто потребує допомоги в підготовці до ЗНО, не залишився на самоті зі своїми труднощами.














Немає коментарів: