20.08.18

Історії "ТОП-50": Тетяна Бутурлим (Global Teacher Prize Ukraine)

Тетяна Бутурлим (Тетяна Бутурлим) – учителька української мови та літератури з м.Ніжина Чернігівської області, яка допомагає учням будувати активну життєву позицію, оптимістичне світосприйняття 💚 і позитивне мислення💭 та навчає їх сприймати кризові ситуації як перехідний період, що допоможе сформувати необхідний для майбутнього досвід і виховати любов до життя.

Учителька-новатор постійно вишукує собі якусь роботу: конкурси, публікації, тренінги, гранти. Вона успішно проходить онлайн-курси 📜: «Англійська мова», «Критичне мислення для освітян», «Візуалізація даних», «Як створити масовий відкритий онлайн-курс», та отримує досвід на вебінарах: «Minecraft як засіб підготовки до ЗНО», «Інтерактивні технології в освіті: залучаємо учнів у процес навчання за допомогою Інтернет-сервісів», «Розвиток навичок 21 століття через проектно-орієнтоване навчання» , «Навчитись вчитися: мислення зростання — основа розвитку учнів» та ін. Усі отримані під час незліченних пройдених інтернет-марафонів та онлайн-тестів знання творча вчителька активно застосовує на своїх уроках, незважаючи на те, що її предмет вважається гуманітарним. 
Попри те, що пані Тетяна філолог, більшість ІТ-новинок 📲учні дізнаються саме на її уроках. Спочатку вона демонструє цікаву форму роботи, потім для всіх охочих пропонує творче домашнє завдання: створити «хмаринку слів», «інтерактивний плакат» (онлайн-ресурс «Thinglink»), презентацію (програма «Power Point»), онлайн-тести («Kahoot», «Quizizz», «LearningАpps», «Go Pollock», «Triventy», «OnlineTestPad»), інтелект-карту (онлайн-ресурс «MindMap»), комікси (онлайн-ресурс «Writecomics», «Pixton»). 
Упродовж останніх 5 років невтомна вчителька працює над проблемою «Формування життєстійкості старшокласників в умовах творення успішної європейської держави» та бажає сформувати в кожній дитині віру в себе, життєвий оптимізм, уміння в негативному знаходити позитивне. Для цього на уроках пані Тетяна використовує не лише релаксаційні 🧘‍♀️ та позитивні афірмації, а й різного роду руханки 💃 й оціночні картки 🎆з картинками й написами життєстверджувального характеру. Такий засіб виховання активізує пізнавальну діяльність учнів, розвиває усвідомлення значущості особистісних цінностей, спонукає до самовдосконалення. Вона використовує «Літературні метафоричні картки» та навіть застосовує методи рольової гри, коли пропонує учням побути в ролі психологів і дати рекомендації персонажам, що знаходяться в складних життєвих ситуаціях, а також організовувати психологічну допомогу від імені найбільш успішних людей України. Учителька впевнена, що потрібно спонукати учнів складати власні формули успіху як життєве кредо. 

Пані Тетяна з радістю ділиться власними надбаннями з учителями з усієї України. Вона – членкиня «ПедХаб – Ніжин», розробила та запропонувала вчителям-новаторам приєднатися до проекту «Інноваційний Олімп освітян України», для вчителів Ніжина та Чернігівщини провела 8 авторських майстер-класів, поширила власну педагогічну новацію в 10 закладах України. За власної ініціативи вона стала учасницею 35 освітянських всеукраїнських та обласних конкурсів , 21 міжнародної, 36 всеукраїнських, 5 регіональних конференцій та 3 афілійованих (не)конференцій міні-EdCamp. Презентувала свої новації на V Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2014» та багатьох інших.
Вона не просто мріє, а вже реалізовує власний проект «Школа успіху»🏫 – центр розвитку, де можна підготуватися до ЗНО з української мови та літератури у формі групових та індивідуальних занять, отримати психологічні консультації для батьків та учнів, майстер-класи для батьків та вчителів щодо формування психологічної готовності дітей до іспиту. Тут навчатимуть ефективних прийомів розуміння, запам’ятовування, узагальнення матеріалу, налагодження конструктивних міжособистісних взаємин, проводитимуть безкоштовні тематичні психолого-педагогічні тренінги для членів «Школи успіху». А старшокласники навчаться генерувати оригінальні й креативні ідеї (за принципами дизайн-мислення).
https://www.facebook.com/GlobalTeacherPrizeUkraine/photos/rpp.415729845462235/669208743447676/?type=3&theater

Немає коментарів: